Vil ikke kommentere UDI-søksmål

Sylvi Listhaug har en guffen retorikk, mener forfatteren av innlegget.
Foto: Torbjørn Tandberg
Tidligere denne uken besøkte integreringsminister Sylvi Listhaug (bildet) Storskog – ett år etter at asylsøkerne startet å komme over grensa fra Russland. Men kommunens søksmål mot UDI vil hun ikke kommentere.
0Shares

– Jeg skulle helst sett at man kom til enighet og håper fremdeles at man klarer det. Men jeg kan ikke kommentere denne saken utover det.

Hvorfor ikke det?, spør NRKs journalist

– Fordi dette er en sak som er i rettssystemet. Og da er det ikke naturlig at jeg sier noe om det, sier Listhaug til NRK.

Går til retten
Mandag stevnet Sør-Varanger kommune UDI for Oslo tingrett for manglende utbetaling av millioner etter asylkrisen høsten 2015.

På kort tid åpnet kommunen transittmottak i det gamle tilfluktsrommet Fjellhallen, et sted over 3.000 mennesker var innom i løpet av noen hektiske måneder mot slutten av fjoråret. Kommunen krever totalt 17 millioner kroner for sitt arbeid med asylkrisen, og viser til utgifter kommunen allerede har lagt ut. Foreløpig har UDI kun utbetalt 9,2 millioner kroner.

– Vi har lært mye
Videre spør NRKs jounalist følgende:

På generelt grunnlag: Kan slike saker gjøre det vanskeligere for UDI å samarbeide med norske kommuner?

– Generelt sett har UDI et veldig godt samarbeid med norske kommuner. Men vi så i fjor høst, med den ekstreme tilstrømmingen som var at det var utfordringer knyttet til å finne nok plasser og det å håndtere situasjonen. Så har vi lært mye. Men oppstår det en lignende situasjon kommer det uansett til å være store utfordringer.