Idrettsskole for femte år på rad

Mange jenter deltok i år
Foto: Furuseth Allidrett
For femte gang fikk 200 barn deltatt på gratis idrettsskole med topp sportslig kvalitet på Furuset. 
0Shares

Arrangementet er et samarbeid mellom Furuset Allidrett IF og en rekke andre idrettslag, lokale Aktivitetsskoler, samt sponsorene Oslo Idrettskrets og mobilselskapet MyCall.

Furuseth Allidrettsskole gikk av stabelen denne uken fra mandag til fredag. Flere av instruktørene har elite erfaring og er topp utdannede trenere innenfor idrettene: Fotball, basketball, svømming, friidrett og capoeira.

– Formålet med Allidrettsskolen er å gi treningsvillige barn i 8-10 års alderen et kvalitativt tilbud og kunnskap om de lokale idrettslagene og hva de kan tilby. Spesielt ønsker klubbene å nå barn med flerkulturell bakgrunn og særlig jenter som man ser er underrepresentert i den organiserte idretten, skriver Furuset Allidrett IF en pressemelding

40 prosent jenteandel
I år var deltakerlistene fulle nesten før registreringen hadde begynt og nærmere 40% av deltakerne er jenter.

Foto : Furuseth allidrett

– De lokale idrettslagene melder også om økt oppslutning fra jenter de siste årene. For eksempel har nå Furuset Fotball flere jentelag med i seriespill denne sesongen. For bare et par år siden var det ingen jentelag som spilte organisert fotball i Furuset, kommer det videre frem i pressemeldingen.

Bildene ble tatt av arrangørfotograf på stedet under uken.