Norsk-irakiske Zaineb kan bli Hadias arvtaker

 
Foto: Skjermdump/YouTube/Kristiansand folkebibliotek
Zaineb Al-Samarai (28) fra Holmlia i Oslo kan bli den nye Ap-toppen med innvandrerbakgrunn på Stortinget i neste periode.
0Shares

Al-Samarai (bildefaksimilet) er etter det Dagbladet erfarer, det heteste navnet til å få sikker plass stortingslista til Oslo Arbeiderparti etter at Hadia Tajik etter all sannsynlighet blir nominert på topp i Rogaland.

– Norges største Ap-fylkeslag bør jo ha en dyktig kandidat med minoritetsbakgrunn på Stortinget, og det er mange gode kandidater. Jeg er veldig glad og stolt over å bli foreslått til Stortinget, men det er mange andre flinke kandidater som også ønsker det, og det er alt for tidlig i nominasjonsprosessen, sier Al-Samarai til Dagbladet.

Flyktet fra Irak
Al-Samarai, som kom til Norge som flyktning fra Irak som 7-åring i 1994, er utdannet jurist og sitter for andre periode i Oslo bystyre for Ap. Hun jobber nå som kommunikasjonsrådgiver.

– Jeg har fått en mulighet til å skape meg en framtid i Norge, mest av alt takket være sosialdemokratiet. Vi hadde det greit i Irak. Men da vi måtte flykte av politiske årsaker og kom hit, sto vi på bar bakke.

28-åringen har siden barneårene vært aktiv i idrettmiljøet på Holmlia, og leder nå Holmlia Sportsklubb.

– Jeg har fått en reise mange ikke har fått oppleve. Jeg har fått lov å være likestilt og ta plass i samfunnet som minoritetskvinne. Hvis jeg kan bane vei for at andre får de samme mulighetene, vil jeg gjerne det, sier Al-Samarei om hvorfor hun er politiker.