Sveriges regjering reddet av svensk-kurdisk politiker

Riksdagsrepresentanten Amineh Kakabaveh avsto fra å stemme for mistillit mot Sveriges justisminister
Foto: Bengt Oberger
Riksdagsrepresentanten Amineh Kakabaveh avsto fra å stemme for mistillit mot Sveriges justisminister – dermed ble både han og regjeringen sittende.
56Shares

For mer enn en uke siden varslet Kakabaveh at hun ville felle justisminister Morgan Johansson dersom Sverige ikke vil opprettholde forbudet mot våpeneksport til Tyrkia og unnlater å terrorstemple flere kurdiske grupper, ifølge NTB.

Kravene kom fra Tyrkia for å slippe Sverige inn i NATO, og hadde Johansson

Kakabaveh representerte tidligere Vänsterpartiet i Riksdagen, men er nå uavhengig representant.

Vektla relasjon til kurderne

Forslaget om mistillit fikk 174 stemmer av 349. Dermed var det ikke flertall for å felle justisminister Morgan Johansson, ifølge Nettavisen.

– Sverige er i en utsatt situasjon og trenger en handlekraftig regjering. Det er derfor bra at justisministeren kan fortsette sitt arbeid, sier Sveriges statsminister Magdalena Andersson på en pressekonferanse etter avstemningen.

Kakabaveh har lagt vekt på Sveriges relasjoner med kurderne og viktigheten av ikke å vike for Tyrkia og president Recep Tayyip Erdogan.

– Partisekretæren har gitt meg et løfte om at det her ikke blir noen endringer på grunn av Nato-spørsmålet, sa Kakabaveh til SVT.