Fra ordfører til statssekretær

Vil øke rekruttering av "underrepresenterte" til lagmanns- og meddommerstillinger i Oslo: ordfører Fabian Stang
Oslos tidligere ordfører, Fabian Stang, er utnevnt som statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug.
0Shares

Eks-høyreordføreren (61) gikk av da de rødgrønne tok over makten i Oslo i fjor høst. Nå er han utnevntsom statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp), melder VGNett.

Stang erstatter Marit Berger Røsland (H), som er utnevnt til statssekretær for utenriksminister Børge Brende (H).

Oppringt av Erna Solberg
Til Dagens Næringsliv sier Stang at han fikk en henvendelse fra statsminister Erna Solberg (H) for to uker siden.

– Statsministeren spurte meg om jeg var villig til å ta en vakt på et veldig viktig og krevende område. Og det gjør jeg mer enn gjerne når hun spør, sier han.

Stang tror det kommer til å bli en spennende jobb.

– Det er vel det området i norsk politikk hvor det tilsynelatende er størst motsetninger i befolkningen. Det blir spennende å se om det er mulig å få til en saklig asyl- og innvandringsdebatt og prøve å skape større forståelse for hverandres standpunkter, sier han.

En kritiker inn i departementet?
Listhaug fikk i vinter kraftig kritikk for ordbruken sin i asyldebatten. Blant kritikerne var nettopp Stang, som ba statsråden om å lytte til kritikken.

Listhaug ble kritisert for ordbruk som at asylsøkere «bæres på gullstol inn i Norge» og at flyktningstrømmen gjør at hun «frykter for sine barns framtid». På spørsmål om hva Stang tenkte om ordbruken hennes, svarte han følgende:

– Det er allerede mange som har kommentert det, så det gjør ikke jeg. Men dess vanskeligere et tema er, dess viktigere er det å opptre saklig og ordentlig. Så jeg kan jo oppfordre til å holde debatten saklig fremover, sier Stang til VGNett.