Hvem er egentlig legen på Trandum?

Trandum forvaringssenter får hard kritikk fra Sivilombudsmannen

– Jeg skal ikke påstå at tjenester som er satt ut på anbud kategorisk er dårligere enn de som ikke er det, men det finnes etter hvert en rekke dokumenterte tilfeller der Legetjenester AS har kjent innsatte transportdyktige, i strid med andre legers anbefalinger, også spesialister, skriver Maria Wasvik i et innlegg i nettstedet Radikal Portal.

Wasvik jobber som rådgiver ved Antirasistisk Senter og med enslige mindreårige flyktninger i barnevernet.

– Et av de groveste tilfellene vi kjenner til er en palestinsk kvinne som spontanaborterte da familien ble pågrepet av politiet, og som ble uttransportert tre dager etter, fortsatt blødende og i strid med sykehusets anbefalinger.

– Et annet tilfelle gjelder en ung afghaner som hadde en rekke akuttinnleggelser og selvmordsforsøk bak seg. Ifølge epikrisene var han suicidal og det kunne ikke utelukkes at han var psykotisk. Etter at 17 politimenn tok seg inn på rommet hans klokken 05:00 om morgenen, ble han liggende seks timer på murgulvet på Drammen politistasjon, lenket fast i metallkroker. Senere fulgte tre uker på sikkerhetsavdelingen på Trandum, før han ble returnert til internflukt i Kabul, skriver hun videre.

Les hele innlegget i radikalportal.no