Skarp kritikk av Aps flyktningpolitikk

SV vil ta opp kampen for at asylsøkerbarn kan gå i barnehage, også i påvente av opphold i Norge, fastslår stortingsrepresentant Karin Andersen.
Foto: Nei til EU
Aps utkast til partiprogram viser en "farlig glideflukt om menneskerettighetene" , mener SVs stortingsrepresentant Karin Andersen (bildet). 
0Shares

En kikk på Aps programutkastet viser følgende på asyl og innvandringsfeltet:

Vår politikk er basert på menneskerettighetene og flyktningkonvensjonen. Samtidig vil vi ta initiativ til en gjennomgang av internasjonale konvensjoner for at disse bedre kan tilpasses vår tids flyktningsituasjon.

Det får SV-politiker Andersen til å reagere og kommentere i kritiske ordelag:

– Når Ap i sitt forslag til partiprogram åpner for å “tilpasse konvensjonene til flyktningsituasjonen” så er det å være på farlig glideflukt om menneskerettighetene, sier hun til utrop.no.

– Svekker flytkningrettigheter
Hvorfor er dette en “farlig glideflukt”?

Stein Erik Lauvås (Ap)
Foto : stortinget.no
– Forpliktelsene våre i flyktningkonvensjonene er jo viktigst nettopp i situasjoner der mange mennesker er på flukt. Forpliktelsene var jo ikke ment å bare skulle gjelde når ingen eller få trenger dem. I ei tid der menneskerettighetene svekkes globalt, er Ap altså åpne for å tilpasse konvensjonene. Det betyr å gå foran i å  svekke flyktningers rettigheter. Er det virkelig en rolle AP vil ha?

Stein Erik Lauvås, stortingsrepresentant fra Østfold og innvandringspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, avfeier kritikken:

– Arbeiderpartiets programforslag inneholder ikke en farlig glideflukt i synet på menneskerettighetene, slik Andersen påstår. Tvert imot er det en forutsetning ved en eventuell endring at dette ikke svekker beskyttelsen av mennesker på flukt.