Minst 200 barn har mistet livet under migrasjon til Italia i år

Etter at Frp overtok makten på asylfeltet, har flere fått innvilget opphold. På bildet: Flyktninger i Hellas sultestreiker i protest mot dårlige forhold.

– Minst 200 barn har mistet livet på den livsfarlige flyktningeruta over Middelhavet fra Nord-Afrika til Italia hittil i år. Dette utgjør mer enn ett barn hver eneste dag, ifølge nye tall fra UNICEF. De nye dødstallene offentliggjøres samtidig som verdens mektige G7-ledere møtes på Taormina på Sicilia, den italienske øya som har vært et viktig mål i den europeiske flyktningkrisen.

Tall fra 2017 viser at et økende antall flyktninger og migranter, blant dem barn, tar den livsfarlige ruta over Middelhavet for å nå Europa, til tross for alle farene underveis. Mellom 1. Januar og 23. Mai har mer enn 45.000 mennesker kommet med båter over Middelhavet til Italia. Dette er en økning på 44 prosent I forhold til 2016.

Blant de 45.000 flyktningene og migrantene er ca. 5.500 enslige mindreårige, en økning på 22 prosent fra året før. Enslige mindreårige utgjør nå 92 prosent av alle barn som kommer over Middelhavet til Italia.

-Stadig flere barn setter ut på den farlige flyktningeruta over Middelhavet, og dette betyr også at flere og flere dør underveis. I fjor ankom rekordmange enslige mindreårige Italia, hele 26.000 barn. Hvis utviklingen fortsetter på samme måte kommer dette tallet til å bli enda høyere i år. Det er ikke en rekord noen bør være stolt over, men en påminnelse om at vi alle har sviktet i jobben med å hjelpe og trygge migrant- og flyktningbarna, sier Justin Forsyth, assisterende generalsekretær i UNICEF.