Vil frata ekstremister velferdsgoder

 
Foto: Hordaland fylkeskommune
Frp-politiker Helge André Njåstad (bildet) har kommet med et kontroversielt utspill hvor han foreslår at antatte ekstremister skal miste Nav-støtten.  

Regjeringen har allerede sendt på høring et forslag om at forvaltningen skal kunne ta fra folk statsborgerskapet hvis en “framtidsrettet risikovurdering” betegner dem som en trussel mot Norge.

Frp-politikeren Helge André Njåstad, som er leder i kommunalkomitéen på Stortinget, vil på sin side gå enda lenger

– Vi burde innføre et regelverk som sier at dersom man deltar i trening, har kontakt med terrornettverk på noen måte eller viser støtte muntlig, skriftlig eller økonomisk, skal konsekvensen være at man mister alle velferdsytelser fra Norge, i tillegg til at statsborgerskapet selvsagt må ryke. Ekstremisme må møtes med ekstreme tiltak, sier Njåstad til Dagbladet.

Vil ha risikovurdering
Regjeringen har allerede sendt på høring et forslag om at forvaltningen skal kunne frata folk statsborgerskapet etter en slik risikovurdering.

Høyre-veteran Michael Tetzschner er positiv til dette, men ikke når det gjelder velferdsytelser.

– Kriminelle handlinger skal utsettes for vanlige sanksjoner gjennom bøter og det strafferegisteret ellers har å by på av reaksjoner.

Kritisk
Aps innvandringspolitiske talsmann Stein Erik Lauvås rister på hodet over forslaget og reagerer kritisk

– Her sitter altså Frp i regjering, og hvis regjeringen leverer noe til Stortinget må man kunne anta at det er Frp og Høyre som står bak det. Og så sier du at Frp på Stortinget skal mene noe utover det? Da må man lure på hvordan denne regjeringen egentlig styres. Dette høres fryktelig rotete ut, men jeg vil avvente hva å se hva som kommer, sier Lauvås til Dagbladet.