Studentorganisasjon om niqab-forbud: – Helt feil

 
Foto: NSO/Skjalg Bøhmer Vold
Lovforslaget om forbud mot heldekkende ansiktsplagg i alle barnehager og utdanningsinstitusjoner i landet skaper reaksjoner, blant annet fra Norsk Studentorganisasjon (NSO). 
0Shares

Norsk studentorganisasjon (NSO) er blant de som reagerer sterkt på lovforslaget regjeringen nå kommer med, som vil forby ansiktsdekkende plagg i skolen og barnehagen.

Regjeringens forslag totalforbyr ansiktsdekkende plagg gjennom hele utdanningsløpet, fra og med barnehagen til og med høyskole- og universitetsnivå.

– Lik rett til utdanning skal gjelde for alle, også de som tar personlige valg politikerne synes det er vanskelig å forstå eller ikke liker, sier Marianne K. Andenæs (bildet), som er leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) til Dagbladet.

Bør begrunnes faglig
Andenæs sier at NSO hele tiden har vært åpne for at et heldekkende hodeplagg i enkeltsituasjoner kan være til hinder, men mener dette må faglig begrunnes.

– Selv om det til tider kan være et hinder, betyr ikke det at det i alle situasjoner er et hinder. I store auditorium vil det ikke være til hinder for læring. Det blir helt feil å gå inn for et generelt forbud når undervisningssituasjoner er ulike, mener hun.

Organisasjonen har mange spørsmål knyttet til håndhevingen av forslaget som de mener ikke er godt nok svart på.

– Skal det være vakthold i all undervisning? Hva skal man gjøre dersom noen bryter reglene? De tingene er veldig uklare, sier NSO-lederen.