– Ja til positiv særbehandling av flyktninger

En stor del av innvandrere som bor i Oslo er skattebetalere, og er også med på "å sponse innvandringen", som det heter i et utspill fra Oslo-Frp (illustrasjonsbilde).
Foto: Flickr
– Integreringsminister Sylvi Listhaug ville fjerne særfordeler for flyktninger, og derfor må de gis særskilte økonomiske rettigheter i folketrygden, skriver Dagbladet i en leder.
0Shares

I lederartikkelen viser redaksjonen til “asylavtalen” fra november 2015, hvor partiene på Stortinget (med unntak av SV og MDG) ble enige om at regjeringen skulle foreta en gjennomgang av alle særordninger for flyktninger og asylsøkere i folketrygden.

Etter avstemningen som nedstemte regjeringens forslag om å endre på de økonomiske særrettene flyktninger får skal Listhaug ha tordnet på sin Facebook-side.

Hun skal ha kalt dette for en “snarvei” til økonomiske rettigheter, rettigheter som ifølge lederartikkelen er likevel helt nødvendige.

– Folk som flykter fra krig eller forfølgelse har ikke mulighet til å ta med seg ytelser fra gamlelandet. Det har vi et ansvar for å erstatte. Trygdesystemet er til for at folk skal ha et økonomisk minimum å overleve på, også de som flyktet hit i voksen alder uten tid til å opparbeide seg 40 års botid.

Klikk her for å lese lederartikkelen