Hagen-forslag ville rammet Listhaug

Redaktør i avisen Dagen, Vebjørn Selbekk, sier at det har blitt større takhøyde for ukonvensjonelle meninger i Norge. Han ble i 2006 selv truet på livet etter å ha republisert Jyllandspostens Muhammedkarikaturer.
Hvis Carl I. Hagen hadde fått viljen sin, måtte Sylvi Listhaug ha lagt igjen korssmykket sitt hjemme da hun var helsebyråd i Oslo kommune, skriver redaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk (bildet) i en lederartikkel.
0Shares

– Hos likestillingsombudet er de nemlig helt klare på at alle religiøse grupper må likebehandles dersom et slikt forbud blir innført, argumenterer han i lederartikkelen

Han skriver videre om “betydelige problematiske sider ved bruken av hijab, ikke minst det åpenbart kvinneundertrykkende aspektet”.

– Hijab representerer en systematisert objektivisering av kvinner. De reduseres til kun å være et seksualobjekt for menn, et objekt som på grunn av sin fristende natur får ansvar for å dekke seg til.

Frivillighet er stikkordet
Om hijabbruken er frivllig så går det inn under relgionsfriheten.

– Spørsmålet om bruk av hijab er derfor ikke enkelt. Vi har likevel falt ned på det standpunkt at hvis hijaben ikles frivillig, så mener vi det må være anledning til å bruke den i det offentlige rom. Den oppfatningen følger av vårt syn på religionsfrihet. Å ha lov til å vise sin religiøse tilhørighet, er en viktig rettighet. Den bør også gjelde på arbeidsplassen. 

Klikk her for å lese hele lederartikkelen