– Eg blir her

 

Twitter-ordvekslingen (se skjermdumpen) har blitt flittig delt på sosiale deler de siste dagene, og viser hvordan en motdebattant kom med følgende karakteristikker av den norsk-pakistanske politikeren.

 
Foto : Skjermdump/Twitter

“Helt latterlig at en immigrant skal bestemme over min fremtid. Vi som ga deg asyl å tok vare på deg og familien din. Ikke riktig!”

Tajik tok så til motmæle på følgende vis, på nynorsk.

“1. Eg har ikkje søkt asyl. Ikkje familien min heller. 2. Du har ikkje teke vare på meg. 3. Still til val. Gjer det betre. 4. Eg blir her.

– En elegant knock-out
Leder for Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, sier det vanskelig å si det bedre enn Hadia Tajik gjorde på sin Twitter-profil.

– Hun er jo uvanlig god på elegante knock outs som dette. Motdebattanten viser det sedvanlige, pinlig lave presisjonsnivået som gjerne kommer fra den fløyen, sier han til utrop.no.

Et nivå som Steen kaller for “trumpsk”

– Trump ser ut til å være det latterlige forbildet for en hel generasjon av innvandringsmotstandere som vet at de ikke liker folk med bakgrunn fra andre plasser i verden, men som ikke vet så mye annet.

Sterk utsatt
Tajik, som profilert Ap-politiker og nestleder i partiet har hatt flere, og langt mer alvorligere saker hvor hun har blitt utsatt for netthets etter å ha frontet ulike saker.

Hennes ståsted i statsform-debatten, hvor hun vil ha kongefamilien fjernet til fordel for en republikk, førte til at hun ble utsatt for så mye og så grov hets på VGs kommentarfelt at avisen satte rekord i antall sperringer og utestengelser på kommentarfeltet sitt.

Høsten 2016 ble en mann fra Sør-Helgeland i 60-årene dømt for å ha oppfordret til “skuddpremie”på Ap-politikeren. Nylig måtte også den permitterte innvandrings- og integreringsministeren Sylvi Listhaug komme med en sterk irettesettelse av en debattant på sin egen Facebook-vegg. Personen hadde omtalt Tajik som “en muslimsk terrorist som skader Norge”.

“Hei, jeg synes ikke Hadja Tajik skal omtales på denne måten! Hun er en flink politiker som fortjener respekt. Hun er født og oppvokst i Norge og er et godt eksempel på hvor mye man kan oppnå i det norske samfunnet om man integrerer seg godt”, svarte Listhaug.