Trondheim vurderer kortsiktig, gratis transport til alle asylsøkere

Busstragedien i Årdal har ført til at innbyggerne i kommunen føler seg utrygge. Asylsøkerne ønsker ikke å bli knyttet til gjerningsmannen, og har i ettertid opplevd trusler fra lokalbefolkningen. Illustrasjonsfoto
Foto: Oliver Murani/Flickr
Mens ukrainere fortsatt får reise gratis med buss mange steder, må andre asylsøkere betale for seg. I Trondheim jobbes det med en mer rettferdig løsning.
301Shares

Mens ukrainere fortsatt får reise gratis med buss mange steder, må andre asylsøkere betale for seg. I Trondheim jobbes det med en mer rettferdig løsning.

Kollektivselskapet AtB har fått i oppdrag av fylkespolitikerne å foreslå et nytt system, skriver VG.

– En ordning med gratis transport for alle nyankomne flyktninger, som likebehandler mennesker i samme situasjon, utdyper direktør for samferdsel Konrad Pütz i Trøndelag fylkeskommune.

Det jobbes med en tidsbegrenset løsning som skal dekke akutte behov for nyankomne.

– Vi tar ikke sikte på å gå inn for å dekke de strukturelle eller langsiktige behovene til «lengeboende asylsøkere», som kommunale eller statlige virkemidler er satt opp for å håndtere, sier
Pütz.

Styreleder Tor Brekke i mottaksselskapet Hero sier dagens spesialordning for ukrainere er uheldig.

– Det er andre holdninger og ordninger overfor ukrainere enn overfor andre flyktninger. Det har gitt utfordringer og er problematisk, sier Brekke.

Tidligere har byrådet i Oslo sagt at de ønsker en felles ordning for alle flyktninger. De har sagt nei til kollektivselskapet Ruters forslag om å kutte ut gratistilbudet til ukrainerne.

(©NTB)