FN-pris til Pamir

 
Foto: Privat
Som grunnlegger av Studentaksjonen har norsk-afghanske Pamir Ehsas (bildet) bidratt til utdanning for 1200 afghanske skolebarn. Lørdag ble han hedret av FN for innsatsen.
0Shares

Lørdag mottok jusstudenten den prestisjetunge prisen Oustanding Youth Delegate og holdt hovedtalen under et høytidelig arrangement i FN-hovedkvarteret.

Til VGNett sier han at mor og far er de største inspirasjonskildene hans.

– Faren min var statsadvokat i Afghanistan i mange år, og kjempet mot korrupsjon. Han var overbevist om at et enkelt individ kan være med på å endre samfunnsstrukturer. De som kjenner meg godt vil si at jeg forsøker å ta over den fakkelen han har løpt med i mange år.

Samfunnsengasjert
I 2014 startet Ehsas organisasjonen Brighter Tomorrow. Året etter ble Studentaksjonen født. 

Aksjonen samler hvert år flere tusen studenter i ni norske byer, som samler inn penger til skoleprosjekter i Faryab-provinsen i Afghanistan, sammen med samarbeidspartnerne i Kirkens Nødhjelp. Nå er målet å utvide prosjektet til å omfatte også andre byer i det krigsherjede landet.

– Det startet som en nasjonal bevegelse. Nå har det spredt seg enda mer. Siden jeg har hatt en fot i to verdener har jeg alltid hatt lyst til å sikre at alle barn har tilgang til de samme mulighetene, og gjøre noe med urettferdigheten, sier han til VGNett