Eldre fikk dugnadshjelp av flyktninger

 
Foto: NAV Øvre Eiker
Sist helg holdt NAV Øvre Eiker for åttende gang fellesdugnad hvor flyktninger stilte opp for de eldre i Rådhusgata Bofellesskap i Hokksund
0Shares

Beboerne i bofellesskapet er godt voksne mennesker trenger hjelp til å vaske ned fellesrommene og gangene en gang i året. I år fikk de hjelp av 18 flyktninger som meldte seg på som frivillige.

 
Foto : NAV Øvre Eiker

– Her får de som kommer til Norge en opplæring i hvordan vi hjelper hverandre og stiller opp for folk som trenger hjelp, sier Bijan Garakhani, veileder i Nav Øvre Eiker, til utrop.no.

Videre mener han dette er et eksempel til etterfølgelse.

– Jeg ser dette er god opplæring og tas i en tid rett før skolen starter igjen, noe som også gjør at flyktningene blir bedre kjent i lokalmiljøet og får en helt annen holdning til stedet enn de ellers ville ha fått. Dagens dugnad ble gjort på rekordtid. Etterpå var det samling på uteplassen med kald drikke og kake til alle. For oss er dette tradisjon her i Øvre Eiker, og det må vi fortsette med. Dugnad, og det å hjelpe hverandre, er veldig viktig i prosessen med å skape gode forhold og vennskap i kommunen, sier Gharahkhani.