STL fordømmer angrepet på Salman Rushdie

Under STLs møte 19. september fremmet man en felles uttalelse til støtte for forfatteren Salman Rushdie etter sensommerens attentatforsøk.
Foto: STL
Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) har kommet med fellesuttalelse om religionskritikk og ytringsfrihet.
34Shares

Forfatteren Salman Rushdie, skrev den kontroversielle boken Sataniske vers, som siden 1989 har blitt kritisert av religiøse samfunn som har anklaget boka for å være sterkt blasfemisk. I august ble forfatteren utsatt for et mordforsøk i New York.

STL består av blant annet muslimske, jødiske, hinduistiske og kristne medlemssamfunn. På et møte den 19. september diskuterte rådet i STL angrepet mot Rushdie og ble enige om følgende felles uttalelse:

– Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn fordømmer angrepet på Salman Rusdhie. Vi i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) står sammen når noen av oss blir utsatt for angrep, press eller trusler. Ved tidligere anledninger – når angrep har vært rettet mot gudshus – har vi sagt: #tryggibønn, nå sier vi: #tryggitale, ifølge uttalelsen.

STL støtter ytringsfrihet og religionskritikken, skriver STL videre.

– Blasfemi kan såre enkeltmennesker og grupper, men må tåles, for det står i motsetning til hatprat som retter seg mot mennesker som utøver en religion og livssyn, og som dermed ikke forsvares.

Les om STLs Mangfoldsfest i Tønsberg: – Vi er uenige, men vi stiller opp for hverandre