– Uheldig språkbruk

 
Foto: Privat
Administrator i Facebook-gruppen "Samfunnsengasjerte norsk-pakistanere", Mohsan Raja (bildet), er i harnisk over en kommentar fra Venstres nestleder Abid Q. Raja.
0Shares

Administrator i Facebook-gruppen “Samfunnsengasjerte norsk-pakistanere” og Oslo-borger i 2015, Mohsan Raja, er i harnisk over en kommentar fra Venstres nestleder Abid Q. Raja. Venstrepolitikeren mener på sin side at familien hans ble grovt fornærmet.

“Har dere som slenger mye med leppa tenkt å arrangere en demonstrasjon om Myanmar – eller er det lettest å ikke gjøre noe sjøl og heller kritisere andre? Det ble med praten? Typisk pakkiser egentlig. Etter dette innlegget sier jeg takk for meg på nettsiden her. Noen burde endre navn på siden her til samfunnsengasjerte pendopakistanere”

Slik skal Venstres nestleder Abid Q. Raja ha kommentert en link han til i den lukkede Facebook-gruppen. Linken han la til var en artikkel på VGNett, hvor han ble intervjuet og kommenterte situasjonen for den utsatte muslimske rohingya-minoriteten i Myanmar.

 
Foto : Skjermdump/Facebook

– Alle kan ha dårlige dager, men dette er svært uheldig språkbruk. Ordet “pendo” betyr “uutdannet, bakstreversk og bondeknøl-aktig” hvis det oversettes direkte, men blant pakistanere er dette et veldig negativt ladet og fornærmende begrep. Jeg ser det som uheldig at en politiker sier dette, og nå rett før valget. Han burde beklage for ordbruken, sier Mohsan Raja.

Fornærmer alle
Mohsan sier at det finnes 9000 ulike medlemmer i gruppen, hvor det diskuteres alt fra hverdagslige ting til politikk.

– Jeg vet jo at noen av debattantene er rappkjefta og at det ofte kan bli hett i diskusjonene, men når man opptrer slik, så er man med på å skjære alle 9000 over én kam.

Ifølge Mohsan har det vært et generelt dårlig diskusjonsklima mellom Venstre-politikeren og flere av gruppedebattantene etter Rajas kommentarartikkel i Aftenposten om at mange i muslimske innvandrermiljøer “får jødehat med morsmelken”.

– Jødehat i muslimske innvandrermiljøer regnes jo av enkelte som kontroversielt å snakke om. Men har ikke Raja samtidig rett til å ta dette opp?

– Flesteparten av oss kjenner oss ikke igjen i denne karakteristikken, vi bor i et flerkulturelt Norge og aksepterer norske jøder på lik linje med alle andre. Vi er ikke mot noen form kritikk, men da må denne kritikken være saklig.

Fokus på rohingyaene
Nå skal også gruppens medlemmer holde en demonstrasjon til støtte for rohingyaene kommende onsdag.

– Vi har fått tillatelse fra Stortinget til å holde demonstrasjonen. I løpet av helgen har vi hatt kakesalg på Mortensrud, og i de kommende dagene skal folk fra gruppen reise til grensen mellom Bangladesh og Myanmar for å hjelpe rohingya-flyktninger. Alle medlemmene i gruppen står bak støtten til en svært utsatt minoritet, avrunden Mohsen.

Familiehets ga uttalelsene
I sitt tilsvar til Utrop, som Raja ber blir tatt inn i sin helhet og i sin fulle sammenheng skriver han:

 
Foto : Claudio Castello

– Det er riktig at jeg har meldt meg ut av dette nettsamfunnet. Jeg orket ikke å forholde meg lengre til kommentarer om mine familiemedlemmer. Særlig rant begeret over da det kom nedrige karakteristikker rettet mot tvillingjentene mine som er elleve år. Begrepet “pendo” henviser til en person som mangler normal dannelse eller folkeskikk. Det har ikke noe med utdanning å gjøre. Det ser vi jo på nettsiden; det er flere med høy utdanning der som likevel oppfører seg middelaldersk. Selvsagt mener jeg ikke alle på det lukkede nettsamfunnet er bakstreverske. Men dessverre er majoriteten ofte taus, og dermed får de mest ekstreme folka mye plass for sitt gørr.