OXLO-prisen til Helsestasjon for kjønn og seksualitet

– HKS har i en årrekke gitt råd til skole og helsevesen, og er en tydelig formidler av kunnskap, mener Oslo-byråd Rina Mariann Hansen.
Foto: Oslo Kommune / Sturlasson
HKS får prisen for sin innsats for sitt bidrag for å gjøre Oslo til en inkluderende og åpen by, fri for fordommer, rasisme og diskriminering.
16Shares

Helsestasjon for kjønn og seksualitet (HKS) er tildelt Oslo kommunes OXLO-pris.

Utdelingen skjer på Rådhuset i Oslo fredag 18. november, i forbindelse med den årlige OXLO-uka, ifølge en pressemelding fra Oslo kommune.

HKS jobber for bedre helse for de som bryter med normer for kjønn og seksualitet. HKS har
spesialkompetanse på kjønnsidentitet og seksualitet og driver med kompetanseheving og fagutvikling.

Juryen har spesielt lagt vekt på at prisvinneren bidrar til økt trygghet og annerkjennelse for kjønns- og seksualitetsmangfoldet i Oslo.

– HKS jobber med diskrimineringsspørsmål på tvers av etnisitet, tro og livssyn, funksjonsevne og seksuell orientering, alder og kjønn. Gjennom opplæring og bevisstgjøring bidrar HKS til å skape et mer inkluderende samfunn, ifølge juryen.

Viktig kunnskapsformidling

Oslo-byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester, Rina Mariann Hansen, forteller om bakgrunnen for prisen:

– HKS har i en årrekke gitt råd til skole og helsevesen, og er en tydelig formidler av kunnskap for å bekjempe hat og diskriminering. Arbeidet de gjør bygger ned fordommer og gir et viktig bidrag til at alle, uavhengig av kjønn og hvordan man velger å uttrykke sin identitet kan føle seg trygge og frie i byen vår.