– Jeg vet at Atle ikke er rasist

Bård Tufte Johansen og Johan Golden har vært gode komikerkollegaer av Atle Antonsen i en årrekke og spøker med vennens oppførsel i kveldens episode av «Nytt på Nytt». Golden, som er både brun i huden og en nær venn av Antonsen, sier at han befinner seg i en «Haddy Njie»-situasjon
231Shares

NRK har publisert et klipp som gir en smakebit på kveldens episode av Nytt på Nytt. Programleder Bård Tufte Johansen har vært kollega og venn med Antonsen i en årrekke. Sammen har de laget populære humorsketsjer i programmene “Team Antonsen”, “Uti vår hage” og “Tre brødre som ikke er brødre”.

«Nytt på Nytt»-kollega Johan Golden, er fortsatt kollega med Antonsen, blant annet i radioprogrammet «Misjonen» på P4. Han beskriver ham som en nær venn.

– Jeg vet at Atle ikke er rasist, men det han gjorde her var 100 prosent rasistisk, sier Golden under innspillingen av «Nytt på Nytt», ifølge NRK.

Ifølge Sumaya Jirde Ali skal Antonsen noen dager etter hendelsen ha beklaget seg med følgende tekstmelding.

«Har erfart at jeg skylder deg en unnskyldning fra lørdag. Tankeløst å være komidust rundt så belastende ting. Jeg har antagelig blitt helt blind etter for mange år med fjasing rundt dette med Golden. Jeg unnskylder i hvert fall dypt hvis det endte med at jeg har såret deg.»

Antonsen har verken bekreftet eller avkreftet at han sendte denne meldingen, men skrev en unnskyldning på sin Facebook-status tidligere denne uka. I kveldens episode av Nytt på nytt, spøker Golden om vennens rasistiske trakassering av Sumaya Jirde Ali.

Om han og Antonsen har spøkt om hans hudfarge, sier han ingenting om. NRK opplyser om at verken Golden eller Johansen ønsker å utdype de spøkefulle kommentarene sine i humorprogrammet Nytt på Nytt.

– Det er lett å tenke at jeg har gjort en for dårlig jobb

– Jeg lurer på om jeg har gjort en dårlig jobb med å forklare Atle at jeg er mørkere i huden enn han er, spøker Golden og fortsetter:

– Det er lett å tenke at jeg har gjort en for dårlig jobb. Atle er en så god venn at jeg føler jeg er i en Haddy Njie-situasjon, jeg sitter fast, sa han og sikter til situasjonen Njie måtte stå i etter at ektemannen Trond Giske ble beskyldt for en rekke Metoo-saker.

Golden ga også sin fulle støtte til Sumaya Jirde Ali:

– Den er bare én person det er synd på her, og det er Sumaya. Hun har blitt skjelt ut hele livet, hun er blitt drapstruet. Så skal hun kose seg en kveld og da blir hun skjelt ut av en gammel komiker, sier han og fortsetter: 

– Hun fortjener kongens fortjenstmedalje, og da mener jeg kongen og ikke «Kongen befaler», sa Golden med referanse til Discovery-programmet «Kongen Befaler», med Atle Antonsen i programlederrollen som «Konge».

– Atle er som en bror

Golden forklarte også at han måtte snakke med sønnen sin om episoden.

– Atle er som familie, som en bror. Sønnen min kommer til å få høre om dette, forklarte Golden, som forteller at sønnen reagerte med vantro: «Onkel Atle, sa han det?!»

– Så jeg måtte jo forklare ham at du må ikke alltid høre på hva sånne onkler sier, fortsatte Golden, ifølge NRK.

Også «Nytt på nytt»-kollega Pernille Sørensen benyttet anledningen til å kommentere saken.

– Atle sa selv i sin unnskyldning at dette var et idiotisk forsøk på en spøk. Jeg tenker at hvis det der var en vits, må han ha funnet den i en tysk vitsebok fra 1943. I hvert fall ikke fra dette århundret, sa Sørensen.