Samlet mot EUs innvandringspolitikk

Mateusz Morawiecki og Victor Orban i felles front i Budapest mot EUs innvandringspolitikk.
Foto: KPRM
I en felles pressekonferanse uttrykte både Ungarns statsminister Victor Orban og Polens statsminister Mateusz Morawiecki sterk motstand mot EUs innvandringspolitikk, melder Adresseavisen.

I pressekonferansen som ble holdt i Budapest forrige onsdag, stilte Polen og Ungarns ledere, Morawiecki og Orban, i felles front mot EUs innvandringspolitikk som står i sterk kontrast til den som råder i deres respektive land.

Både Polen og Ungarn har nektet å ta imot flyktninger strandet i Hellas og Italia, og mener at det kun er et spørsmål om tid før resten av EU følger i deres fotspor.

Hevder innvandring hindrer demokratiet
Under pressekonferansen erklærte Orban også at Østerrikes demokrati er tilbake:

– Demokratiet er gjenreist i Østerrike fordi østerrikere som avviser innvandring, valgte en regjering som heller ikke vil ha innvandring. Dette vil komme til å skje overalt i Europa, og jeg tror det bare er et tidsspørsmål, sa Orban.

Den nye regjeringen i Østerrike består blant annet av det ytterliggående høyrepartiet FPÖ, og begge regjeringspartiene lovet en svært streng innvandringspolitikk under valgkampen.

Morawiecki uttalte også at han tror diskusjonen rundt innvandring vil ta seg opp i tiden fremover, og at flere vil dele deres syn.