Franske Annabelle skal lede Fairtrade Norge

 
Foto: Thought Leader Global Media
Annabelle Lefébure-Henriksen er ansatt som ny daglig leder i Fairtrade Norge. Hun kommer fra stillingen som bærekraftsansvarlig i klesgiganten Varner Retail AS.

– Jeg har selv erfart at Fairtrade er et nyttig og effektivt verktøy for næringsliv som vil ta ansvar, og jeg ser frem til å bruke mine erfaringer i arbeidet med å fremme Fairtrade i Norge, forteller franskfødte Lefébure-Henriksen (bildet) via en pressemelding.

Lefébure-Henriksen tiltrer som daglig leder i Fairtrade Norge i midten av september. 

– Fairtrade er en viktig aktør innen feltet jeg brenner slik for: bærekraftige verdikjeder og anstendige arbeidsforhold. Det spesielle med Fairtrade er at det forener råvareproduserende småbønder og arbeidere i Sør, med kommersielle aktører i Nord. Disse blir et team i arbeidet for et mer bærekraftig jordbruk og en handelspraksis som muliggjør anstendige liv, utvikling og klimatilpasning. Jeg ser frem til å synliggjøre dette og styrke Fairtrades posisjon i det norske markedet, sier Lefébure-Henriksen.

Har internasjonal kompetanse
Fairtrade Norges nye leder er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole og har en mastergrad i internasjonale forhold og samfunnsansvar fra Institut Catholique de Paris.

I 12 år har hun jobbet med bærekraft hos den norske klesgiganten Varner. I to av disse årene ledet hun konsernets avdeling i India. Lefébure-Henriksen har dessuten fartstid som styremedlem i Stiftelsen Miljømerking (Svanemerket), Initiativ for etisk handel og bransjestyret for sko og tekstil i Virke.

– Jeg er glad for at Annabelle, med sine solide lederegenskaper og lange erfaring innen bærekraft, vil lede laget som skal videreutvikle Fairtrade i Norge. Jeg er sikker på at hun vil overbevise norsk næringsliv og norske forbrukere om at Fairtrade er sertifiseringen som skaper endringene vi alle etterlyser i internasjonale verdikjeder, sier styreleder i Fairtrade Norge, Cathrine Dehli.