Sier ja til mer samarbeid mellom politi og innvandrermiljøer

 
Foto: Claudio Castello
– Mistillit til politiet er et alvorlig hinder for integrering. Å sende politifolk ut i innvandrermiljøene har derfor større effekt enn "bare" å hindre kriminalitet, skriver Nettavisens nyhetsredaktør Erik Stephansen i en lederartikkel på nett. 
0Shares

Stephansen var på plass under konferansen Sosial kontroll på tvers, arrangert av organisasjonen Født Fri sist uke. Et av innleggene handler om hvordan politiet arbeider blant innvandrerkvinner i Oslo.

– Noe av det viktigste med å vise det norske politiet fra sin beste side er å bryte oppfatningen av et korrupt og voldelig politi som svært mange innvandrere har med seg fra hjemlandet, skriver han i innlegget. 

Når politiet nyter tillit
Videre fokuserer han på tilliten som politikorpset nyter i det norske samfunnet.

Vi har et politi som, til tross for enkelte unntak, framstår som fullstendig ubestikkelige.

– Er det slik at nå skal politiet ut og dikke-dikke med folk som bryter norsk lov?, spør han seg videre:

– Det viktigste for å få stoppet ulovlig sosial kontroll og kriminelle gjenger er selvsagt vanlig politiarbeid – etterforskning, domstol og straff. 

Men – og vi som bor her i Norge har lett for å glemme det:

– Vi har ett av de beste politikorpsene i verden. Vi har et politi som, til tross for enkelte unntak, framstår som fullstendig ubestikkelige. Vi er blant de få menneskene i verden som kan se en politiuniform på gata uten å føle det aller minste blaff av frykt.   

Klikk her for å lese lederartikkelen i Nettavisen