Sier ja til mer samarbeid mellom politi og innvandrermiljøer

 
Foto: Claudio Castello
– Mistillit til politiet er et alvorlig hinder for integrering. Å sende politifolk ut i innvandrermiljøene har derfor større effekt enn "bare" å hindre kriminalitet, skriver Nettavisens nyhetsredaktør Erik Stephansen i en lederartikkel på nett. 

Stephansen var på plass under konferansen Sosial kontroll på tvers, arrangert av organisasjonen Født Fri sist uke. Et av innleggene handler om hvordan politiet arbeider blant innvandrerkvinner i Oslo.

– Noe av det viktigste med å vise det norske politiet fra sin beste side er å bryte oppfatningen av et korrupt og voldelig politi som svært mange innvandrere har med seg fra hjemlandet, skriver han i innlegget. 

Når politiet nyter tillit
Videre fokuserer han på tilliten som politikorpset nyter i det norske samfunnet.

Vi har et politi som, til tross for enkelte unntak, framstår som fullstendig ubestikkelige.

– Er det slik at nå skal politiet ut og dikke-dikke med folk som bryter norsk lov?, spør han seg videre:

– Det viktigste for å få stoppet ulovlig sosial kontroll og kriminelle gjenger er selvsagt vanlig politiarbeid – etterforskning, domstol og straff. 

Men – og vi som bor her i Norge har lett for å glemme det:

– Vi har ett av de beste politikorpsene i verden. Vi har et politi som, til tross for enkelte unntak, framstår som fullstendig ubestikkelige. Vi er blant de få menneskene i verden som kan se en politiuniform på gata uten å føle det aller minste blaff av frykt.   

Klikk her for å lese lederartikkelen i Nettavisen