Fargene tar over Oslo


Foto: oslocolourfestival.no
Oslo forbereder seg på å bli en fargesprakende by igjen når den største fargefestivalen i Skandinavia kommer tilbake til Vallhall Arena 6. mai.

Oslo Color Festival feirer mangfold, inkludering og samhold. Farger brukes på denne festivalen i en munter og gledesspredende lek.

Leken består i å kaste fargepulver på hverandre, samtidig som man danser og har det moro. Fargene består av naturlige materialer. Alle inviteres til å bli med på denne leken med et mangfold av farger, noe som representerer mangfoldet i vårt Norge, og måten man ønsker å inkludere alle individer, uansett bakgrunn, kjønn og alder.

– Etter en vellykket debut i fjor, som inkluderte 2500 deltakere og over 400 frivillige, vil festivalen bli enda større i år, sier leder for arrangementskomiteen av fargefestivalen SubbaRao Bojedla via en pressemelding

Får besøk fra politikere

Arrangementet inkluderer taler fra kjente personer, blant annet tidligere statsminister Erna Solberg og stortingsmedlem Kamzy Gunaratnam.

Feiringen i Oslo fokuserer på mangfoldet i Norge, hvor man skal vise frem ulike indiske kulturer som holder til i landet, og hvordan de fremstår samlet.

Festivalen vil inkludere dans, musikk og kreative show, og vil gi deltakerne muligheten til å utveksle kunnskap og erfaringer. Her har man muligheten til å lære om ulike kulturer og deres bidrag til samfunnet. Denne festivalen er en hyllest til mangfold, inkludering og samhold, og vil være en unik opplevelse for alle som deltar.” sier mediesjef Navneet Kumar Pandey.

Skal stimulere integrering

Styreleder av Indonord, Nanda Tarte, står bak organiseringen av festivalen.

– Ønsket er at festivalen skal være med på å stimulere integrering og inkludering av de ulike kulturene som finnes i India. Som representanter for flere enn 25.000 individer av indisk minoritetsbakgrunn vil vi med denne festivalen, og andre aktiviteter, være en katalysator for inkludering av alle kulturer i Norge.

– I år som i fjor blir dette en møteplass for utveksling av kunnskaper og erfaringer. Jeg er overveldet over ringvirkningene fargefestivalen skaper, sier Navnit Kaur Kahlon, som jobber med mangfold og inkludering i Forsvarssektoren og bidrar som frivillig rundt arrangeringen av festivalen.