Nordmann pågrepet for terrorplaner – Ville drepe flere enn Breivik 

Her blir nordmannen pågrepet av ungarsk politi.
Foto: Ungarsk politi / Dagbladet
En tidligere straffedømt nordmann skal ha lagt ut videoer på nett hvor han sier at han vil drepe flere enn det Anders Behring Breivik gjorde 22. juli

En norsk mann som er bosatt i Budapest, er pågrepet for terrorplaner, skriver ungarsk politi i en pressemelding.

Nordmannen, som oppgis å være i 45 år, skal nylig ha lagt ut videoer på nettet, både på norsk og engelsk, der han sa at han ville forsøke å drepe flere mennesker enn 22. juli-terroristen Anders Behring Breivik, skriver Dagbladet.

— Jeg vil ta alt som betyr noe, som er verdifullt, jeg vil ødelegge landet. Bare hør! Jeg kan angripe hvor som helst. Fly, flyplasser, togstasjoner, ikke noe er et problem for meg…. Jeg vil ødelegge de uskyldige, skal han sagt, ifølge Ungarsk politi som pågrep mannen i en leilighet onsdag forrige uke.

Om mannen omfavner samme høyreekstremistiske ideologi som Breivik, har ikke ungarsk politi uttalt seg om, men mannens eiendeler i leiligheten han oppholdt seg i da han ble pågrepet, er beslaglagt og under etterforskning.

Norsk politi skal ha blitt kontaktet i forbindelse med saken og har oppgitt at mannen tidligere har vært straffedømt flere ganger i Norge, opplyser NTB.