Styreleder og dialogansvarlig ved paraplyorganisasjon Muslimsk Dialognettverk (MDN), Arshad Jamil, besøkte nytt bønnerom hos teknologi- og logistikkbedriften Oda på Tøyen.
Latest posts by Claudio Castello (see all)
- Eigersund komme nominert til pris for bosetting av flyktninger - 04.10.2024
- Kunstaktivist får Raftoprisen - 04.10.2024
- Gir 77,3 millioner kroner til sentrumssynagoge - 03.10.2024
– Oda gjør det de lover. Under ramadan holdt de en live-sesjon med innføring i ramadan med spørsmål og svar. Det var da jeg kom i kontakt med dem, forteller Jamil via en pressemelding til Utrop.
Teknologi- og logistikkbedriften Oda var nysgjerrig på hvordan de kan utvide sitt sortiment for å dekke en bredere kjøpergruppe.
– Vi er glad for at Oda ser at Norge er et mangfoldig samfunn og prøver å ha vareportefølje som dekkere bredt. De har allerede en del halal-produkter, men mange kjører fortsatt til Svinesund for å kjøpe halal pålegg og lignende. Hadde vært en fordel å slippe å gjøre det, og få det levert rett hjem på dørterskelen, sier Jamil.
– I dag jobber mer enn 33 ulike nasjonaliteter i Oda, og vi ønsker å tilrettelegge for en best mulig arbeidsdag for alle ansatte. Det inkluderer å gi rom for utøvelse av egen tro og derfor bygget vi et eget muslimsk bønnerom på vårt nye hovedkontor på Tøyen, sier bærekraftsjef i Oda, Turi Regine Pettersen via pressemeldingen.
Fornøyd med bønnerommet
I Oslo er det over 70 prosent som er med i et tros- og livssynssamfunn, sier Jamil.
– Jeg var på besøk for å se på bønnerommet. De har ikke bare bygget et bønnerom, de har virkelig lagt i det. Interiøret, designet, alt var fantastisk, sier Jamil.
Han fremhever at det er ofte muslimer som bruker fasiliteter som stellerom.
– Jeg håper at alle nye offentlige og næringslivslokaler tar dette med i betraktning når de planlegger flytting eller bygger nytt. Behovet vil selvfølgelig variere. Kanskje vi skal begynne å dele ut “den beste bønneroms”-prisen.