Frp-politiker fikk indisk ærespris

Himanshu Gulati er lederen for Fremskritfremskrittspartiets ungdomsorganisasjon. Han er allerede historisk i norsk ungdomspolitikk, og veien går bare oppover.
Foto: Alejandro Decap
Frps Himanshu Gulati fikk æresprisen Pravasi Bharatiya Samman Award i Varanasi forrige uke.

Utdelingen går til indiskfødte i utlandet, eller personer med indisk familiebakgrunn som har bidratt til humanitært, kulturelt og politisk samkvem mellom India og et annet land. 

Gulati fikk prisen for å ha oppnådd høye politiske verv i ung alder. Han holdt sin takketale foran Indias president Ram Nath Kovind og utenriksminister Sushma Swaraj, Mauritius’ statsminister Pravind Jugnauth og over 7000 mennesker tilstede.

Her holder Gulati tale under prisutdelingen i India.
Foto : Ministry of External Affairs

Å ha to røtter har vært med på å forme meg som person.

I takketalen, som han holdt på norsk, hyllet han de norske heltene som han ser mest opp til, som Roald Amundsen, Thor Heyerdahl, Fridtjof Nansen, Henrik Ibsen og Gunnar «Kjakan» Sønsteby.

– For meg var dette en overveldende opplevelse, og en stor ære å få prisen, sier Gulati om utdelingen til Utrop.

Tokulturell
Frp-politikeren ser det som viktig å ha en tokulturell identitet.

– Jeg er stolt av min indiske bakgrunn. Å ha to røtter har vært med på å forme meg som person. Så det å få denne anerkjennelsen fra mine foreldres opprinnelsesland er kjekt.

Her hjemme har Gulati jobbet for mer norsk-indisk tilnærming, blant annet med å ta initiativ til en norsk-indisk venneforening på Stortinget.

– Å få denne prisen maner til videre innsats for økt samkvem, spesielt med tanke på at India er verdens største demokrati og en av de raskest voksende økonomiene i verden.

Klikk her for å lese mer om prisen