Jemensk flyktning får riksvåpen-ros

Jemenskfødte Malk Sultan Al-Jabiri lagde en egen versjon av det norske riksvåpenet som takk for å ha blitt tatt imot av Norge. Illustrasjon som viser de ulike historiske versjonene av riksvåpenet.
Foto: Store norske leksikon
Jemenskfødte Malk Sultan Al-Jabiri laget en gigantversjon av riksvåpenet for å vise takknemlighet til Norge. Tiltaket får ros av skribent og lesere i det innvandringskritiske nettstedet document.no.
0Shares

Saken om Jabiri ble først omtalt i NRK. Jabiri, som bor og jobber i Sandnes, laget riksvåpenet som “en gave til landet og folket som tok imot han da livet var vanskeleg”.

Slik omtaler nettstedet document.no saken om Malk Sultan.
Foto : Skjermdump/document.no

Nettstedet document.no, som ofte retter et kritisk blikk og på utfordringer knyttet til innvandring og islam, har vinklet saken på en positiv måte:

– Noen innvandrere klager over alt fra sosialytelser til «strukturell rasisme». Ikke Malk Sultan fra Jemen. Han er bare takknemlig, og det ville han vise. Ordentlig.

– Malk Sultan Al-Jabiri ville gi en gave til landet og folket som tok imot ham da livet var vanskelig. Nå er gaven ferdig. Det er en underdrivelse å si at den ruver der det står på havnen i Sandnes.

– Tenk at jeg har laget dette. Jeg er stolt og glad. Nå kan barna mine og jeg leve et ordentleg liv, sier hovedpersonen selv til NRK.

Ros på kommentarfeltet

Også på kommentarfeltet får Malik positive tilbakemeldinger:

Hvorfor sitter jeg å tenker att denne Malk Sultan innehar mer Norges patriotisme enn mange av dem som sitter på tinget? Takk for gaven, en flott skulptur som også bevitner solid håndverksfag, skriver en av leserne.

Malk fortjener ære for dette! Måtte han bli et forbilde for alle innvandrerne på hvordan man oppfører seg og viser respekt og takknemlighet overfor vertslandet. Men det er og blir ren ønsketenkning, skriver en annen.