Gikk fra Høyre til SV

Audun Lysbakken (SV) sammen med nytt fylkesstyremedlem for SV Viken, Mahmod Ahmad.
Foto: Privat
Mahmod Ahmad er valgt til fylkesstyremedlem i det nye Viken SV. Den tidligere stortingskandidaten for Høyre er også SVs ordførerkandidat i Ullensaker kommune.
Eva Holte
Latest posts by Eva Holte (see all)

Mahmod Ahmad forlot Høyre sent i desember 2017, samme år som han var partiets stortingskandidat.

– Jeg var lei Listhaugs retorikk og imot det høyresiden stod for i asylpolitikken, sier han. 

– Viken er et elendig kompromiss

Viken SV ble stiftet på partiets årsmøte forrige måned. Mahmod Ahmad sier han er glad for vervet som fylkesstyremedlem i Viken, selv om han ikke er så begeistret for selve «Viken-konseptet»:

– Viken har utelukkende oppstått som et elendig politisk kompromiss mellom regjeringspartier som vil avskaffe fylkeskommunen og regjeringspartier som ikke vil det. Dermed blir det heller aldri klart hvilke oppgaver de sammenslåtte fylkene skal ha, til tross for et utall av utredninger og utvalg, sier han.

Vokst opp i Groruddalen

Mahmod Ahmad er født og oppvokst i Groruddalen. Foreldrene kom fra Pakistan til Norge tidlig på 1970-tallet og i 1979 ble Mahmod født. Han gikk på Bjørkelangen videregående skole og bor nå på Kløfta i Ullensaker kommune hvor han nå altså er SVs ordførerkandidat.

Han er svært opptatt av innvandringsspørsmål:

– Det blir feil når Siv (FrP) prøver å legge skylden på innvandrerne for de økende forskjellene i samfunnet. 10-13 prosent av befolkningen blir stadig mer velstående og gapet mellom fattig og rik blir større. Vi ønsker ikke amerikanske tilstander i Norge. Vi må ta vare på velferden vår, sier Mahmod Ahmad.