Sentrums Simen Bondevik har politianmeldt drapstrussel

– Å være politiker og heve stemme min i samfunnsdebatten er i utgangspunktet et stor privilegium. Samtidig har det en stor og mørk bakside. Hets, personangrep og trusler, sier Bondevik.
Foto: Dag Ringdal
Politisk rådgiver for partiet Sentrum i Oslo, Simen Bondevik, har politianmeldt en drapstrussel han mottok fredag.

– Jeg har opplevd mye når det gjelder hets og personangrep som politiker, men det går et skille mellom hets og trusler, og her mener jeg grensen må settes. Denne gangen valgte jeg å politianmelde, sier partiet Sentrums Simen Bondevik til Nettavisen.

Anmeldelsen ble levert på politihuset på Grønland i Oslo fredag, samme dag som drapstrusselen dukket opp i innboksen hans.

Avsenderen truet med at politikeren skulle «jaktes ned» og at han hadde «1 døgn» på seg før han skulle «møte de 7 nøklene til helvete», skriver avisen.

Han sier politiet tok ham på alvor og ba ham komme ned på politistasjonen da han ringte og fortalte om meldingen han hadde mottatt.

– Det er på ingen måte sånn det bør være. Jeg forstår godt at flere politikere har trukket seg. Det er en påkjenning å oppleve dette. Det er ikke noe gøy, sier Bondevik.