Soma Ali (17) skal holde Barnas nyttårstale i år


Foto: Opp
Soma som er født og oppvokst i Oppdal i Trøndelag fylke har kurdiske foreldre. Hun skal holde Barnas nyttårstale i år.

Det er det femte året «Barnas nyttårstale» skal sendes på tv, og det andre året det skal sendes på NRK før Kongens tale nyttårsaften. Flere hundre barn og unge har sendt inn bidrag. Soma sitt bidrag ble plukket ut blant de innsendte, i følge Opp.

«Kjære Soma. Gratulerer så mye med å ha blitt valgt til å holde barnas nyttårstale i 2023», sier statsministeren Jonas Gahr Støre i en videohilsen han har sendt til skolen som ble vist på storskjerm. Der sier han at at han akkurat har sett talen hennes, og at han er enig i det hun har sagt.

Soma, som er født og oppvokst i Oppdal i Trøndelag fylke har kurdiske foreldre.

På storskjermen kommer et lite klipp fra talen hennes. Hun sier i sitt innsendte videobidrag at hun ble inspirert av Kong Harald, og den såkalte «hagefest-talen» fra 2016, der han beskrev hvem vi nordmenn er. Kongen sa blant annet følgende:

«Nordmenn er jenter som er glad i jenter, gutter som er glad i gutter, og jenter og gutter som er glad i hverandre. Nordmenn tror på Gud Allah, Altet og Ingenting. Nordmenn liker Grieg og Kygo, Hellbillies og Kari Bremnes.»

Statsministeren takker i sin video Soma for at hun løfter fram dette temaet, og legger til at han vet at vi som nasjon fortsatt har en vei å gå.

– Lykke til på Eidsvold, sier Støre.

Les hele saken i Opp.