Holdt kirkevakt for å stå sammen mot terror

Søndag dukket flere religiøse og sivile organisasjoner opp utenfor den katolske kirken i Drammen for å holde solidaritetsvakt etter Sri Lanka-terroren.
Foto: innvandrerrad.no
Flere trossamfunn gikk sammen om en solidaritetsmarkering utenfor den katolske kirke i Drammen.
0Shares

Solidaritetsmarkeringen ble avholdt i går søndag, under en av messene.

– Vi ville vise at kjærlighet er større enn hat. Vi har hatt en flott dag, hvor vi har stått sammen for fred, respekt og samhold, sier leder for Buskerud Innvandrerråd, Bijan Gharakhani, i en e-post til Utrop.

– En flott dag sammen for fred og respekt og samhold, mener innvandrerrådsleder Bijan Gharahkhani.
Foto : innvandrerrad.no

Vi har hatt en flott dag, hvor vi har stått sammen for fred, respekt og samhold

Initiativet om å holde vakt utenfor den katolske kirke i Drammen kom fra Det tyrkiske trossamfunn í Drammen og Omegn, legger han til.

Etter mønster fra Oslo

Tidligere i år etter terrorangrepet i Christchurch, hvor to moskéer ble angrepet, gikk aksjonen #tryggibonn utenfor Islamic Cultural Centre på Grønland i Oslo

I tillegg til Buskerud Innvandrerråd og Det tyrkiske trossamfunn í Drammen og Omegn, var representanter fra Drammen og omegn tro- og livsynsforum (DOTL), Fjell Kirke, Tamiltempelet, Hindusenteret, Drammen moské og flere andre involvert.

– Hensikten med denne markeringen var å fremheve at alle har rett til å være trygge i bønn og vise solidaritet med våre katolske venner etter terrorangrepet på Sri Lanka. Nå er det svært viktig å vise at folk respekterer hverandre, uavhengig av av tro, livssyn, hudfarge og etnisitet, skriver han i e-posten til Utrop.