Nynorskpris til Kamzy Gunaratnam

Oslos varaordfører er kritisk til forslag om valgfritt sidemål i skolen. Forrige uke ble hun hedret med Målblomen av Oslo Mållag
Foto: Oslo kommune/Sturlason
Nynorskprisen Målblomen gikk i år til varaordføreren i Oslo, Kamzy Gunaratnam. 
0Shares
Latest posts by Eva Holte (see all)

Det er 134 år siden nynorsken fikk offisiell status som likeverdig skriftspråk i Norge. For å feire likestillingsvedtaket bestemte Oslo Mållag seg for å gi Målblomen til varaordføreren Khamshajiny “Kamzy” Gunaratnam. 

– Hun stiller opp og taler nynorskens sak, noe som er veldig flott siden hun ikke er en rotnorsk kofteperson med dialekt, men en ung og frisk varaordfører, roste lederen i Oslo Mållag, Ellen Hellebostad ifølge avisen Framtida.no.

Prisen ble overrakt Kamzy på en tilstelning i Oslo Rådhus tirsdag 7. mai. Gunaratnam sier til Framtida.no at hun synes prisen er en stor ære. – Eg er audmjuk. Tusen takk, skriver hun.

Hun stiller opp og taler nynorskens sak.

Friskt utspill fra Kamzy

Oslos varaordfører er kritisk til forslaget om valgfritt sidemål eller til å fjerne sidemålskarakteren. Der er hun helt på linje med Oslo Mållag som synes det er stas å ha Gunaratnam med på laget.

Ikke minst roser leder Ellen Hellebostad Toft varaordføreren for et friskt utspill fra 2014. Da tok Gunaratnam til orde for å ha halve pensumet på nynorsk. Dette var et forslag Mållaget ikke våget å komme med selv fordi de var redd det var for radikalt, skriver framtida.no.

Ellen Hellebostad Toft er imponert over hvordan Gunaratnam som selv hadde fritak fra sidemål, ser verdien av språkmangfold i skolen. 

Les mer om Gunaratnams engasjement for nynorsk og prisutdelingen (Framtida)