Fatland-produkter kan inneholde salmonella

I forbindelse med mistanke om salmonella i kjøttdeig advarer nå Mattilsynet publikum. Både nordmenn og etniske minoriteter oppfordres til å være oppmerksom.

I forbindelse med mistanke om salmonella i kjøttdeig laget av råvare fra Polen advarer Mattilsynet publikum mot dypfryst kjøttdeig i såkalte “snabb”-pakninger på 400 gram produsert av Slakteriet Fatland Ølen.

Kjøttdeigen er produsert for NorgesGruppen (Meny, Kiwi, Ultra, Spar og Joker), Drageset og Coop.

På grunn av den billige prisen frykter man at mange kunne ha hamstret kjøttdeigen, inkludert restauranteiere.


Fatland har gitt Mattilsynet følgende informasjon om hvilke produkter som kan inneholde salmonella og hvilke kjeder som har distribuert varene:


  • Varenummer: 5150611 Merket med First Price produsert for NorgesGruppen
  • Varenummer: 551119/5511191 merket Matglede produsert for Drageset
  • Varenummer: 551120/5511201 merket Matglede produsert for Drageset
  • Varenummer: 5511201 merket med hvit etikett med blå ramme, Efta-nr 141, produsert for Coop og Meny


Frossen kjøttdeig har 360 dagers holdbarhet. Best før dato er dermed perioden 01.06.06 til 20.10.06. Fatland har også opplyst at kjøttdeig fra samme produksjonsperiode har vært solgt som ferskvare, men dette produktet skal ikke lenger være på markedet.

Les mer på Matportalen.no: Matportalen