U-21 spiller rasehetset

0Shares

UEFAs disiplinærnemd kommer til å granske episodene fra sist lørdag under en avgjørende gruppespillskamp i Europamesterskapet for U-21-lag i Nederland. Kampen mellom Serbia og England ble preget av tøft spill og usportsligheter både på og utenfor banen. Speaker måtte under pausen be de serbiske supporterne å slutte med apelyder og rasistiske ukvemsord mot 20 år gamle Nedum Onuoha og flere av de andre svarte og fargede spillere på det engelske laget.

Oppfordringen gikk inn i det ene og ut av det andre øret på Serbia-fansen. Utover kampen fortsatte skjellordene å hagle, og en kontroversiell og avgjørende 2-0 mål til engelskmennene i siste kvarteret (hvor man spilte videre til tross for at serbisk spiller lå nede med krampe) førte til at det kokte over for spillere og supportere etter at målscorer Derbyshire i kampens hete også jublet intenst og hånlig overfor serberne. Englands lagledelse har nå anmeldt et av de serbiske spillerne for grove trusler etter kampslutt, da lagene var på vei inne i garderobene.

Forbundet får sterk kritikk for ikke ha håndtert  rasismeepisoden med kraftigere virkemidler. Talspersoner innenfor sterkt anerkjente Kick-it-Out mener UEFA ikke burde vente med å gjøre ferdig rapporten 12. juli, men kaste serberne ut av turneringen med umiddelbar virkning, eller i det minste gi en kraftig bot.

– Vi vil oppfordre UEFA til å vise nulltoleranse i forhold til dette. At Serbia vil fortsette å spille i turneringen er for mange som deler vårt syn ganske frustrerende.

Begge lagene skal ut i semifinale. Serbia vil møte Belgia, mens engelskmennene vil møte vertsnasjonen Nederland, noe som innebærer en eventuell ny møte i finalen, ny hodepine og høyrisikomatch for arrangørene.

Videolink til lørdagens match (Utrop tar forbehold om innhold i eksterne link):