Tidenes første homoparade i Karachi

Det er ikke innvandrere, men etnisk norske som står bak flesteparten av vold som utøves mot homofile og lesbiske, viser NOVA-rapporten.
Flere hundre lesbiske, homofile og transkjønnede marsjerte i Pakistans største by Karachi for å kreve respekt av storsamfunnet.

Karachi avholdt nylig en historisk homoparade. For første gang kunne lesbiske, homofile og andre seksuelle minoriteter marsjere i byens hovedgate, Shahr-e-Faisal, skriver BBC.

Ifølge TV-kanalen hadde flesteparten av de fremmøtte publikummerne ingen anelse om hva marsjen handlet om, men de som kjente igjen regnbueflagget og andre symboler for homobevegelsen gjorde V-tegnet for å oppmuntre deltakerne.

Hardt liv
For de som lever med en annen legning enn den heterofile er dagliglivet i Pakistan ingen dans på roser. Homofile ses på som rettsløse, mens lesbiske snakker man knapt om. Transkjønnede tåles til en viss grad, men må bo i egne samfunn og leve av dans eller prostitusjon. Ikke-heterofile må enten holde munn om sin legning, eller føle samfunnets vrede. Homoseksualitet sees ikke bare på som en synd, men en forbrytelse.

– I henhold til straffeloven i Pakistan kan to voksne som begår frivillig seksuell samkvem utenfor eksteskapet dømmes opptil syv år i fengsel. Ved homoseksualitet kan landets sharialov kreve steining, sier Ifti Naseem til BBC.

Øker bevisstheten
En av aktivistene, som ikke ville stå frem med fullt navn, sa at formålet foreløpig ikke er å kjempe for rettigheter.

– Vi ønsker å øke folks bevissthet. Vi ønsker at folk i Pakistan burde vite at det ikke er noe galt med oss og at det finnes homser og lesber andre steder, uttalte aktivisten til BBC.