26 nyankomne flyktninger måtte tigge om mat hos politiet

336 er bekreftet omkommet på vei til Spania sjøveien. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Kripos
26 flyktninger eller migranter fra Sierra Leone som ankom Gran Canaria 27.oktober i en småbåt fra Afrika, ba natt til onsdag om mat og drikke på det lokale politiets stasjon i Santa Catalina, Las Palmas.
0Shares

Deneste internerigssenteret for utlendinger på Kanariøyene som er i drift for tiden er fullt, og det nasjonale politiet satt derfor de 26 menneskene fra Sierra Leone på gaten, skriver avisen La Provincia.

Politiet i bydelen Santa Catalina henviste dem til Røde Kors, hvor de fikk mat og drikke, ifølge Canaria Journalen.

Derfra ble de vist videre til den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas, hvor de 26 mennskene og ni andre i samme situasjon ble tatt vare på, og fikk tilbringe resten av natten i en kirke i stedet for på gaten.

Caritas krever at regjeringen skal ordne med anstendig innkvartering for nyankomne migranter og flyktninger, og ber om at de behandles med respekt.

De påpeker også at regjeringens delegat på Kanariøyene ennå ikke har aktivert protokollen som skal sikre at nyankomne får nødvendig husrom.

Den en siste uken har 326 migranter og flyktninger ankommet Kanariøyene i småbåter.  336 er bekreftet omkommet på vei til Spania sjøveien.