USAs muslimer er moderate

Ikke utestengt: USAs muslimer, som denne gjengen i en islamsk konferanse i California, kan vise til sterk samfunnsengasjement, god økonomi og høyt utdanningsnivå. Konklusjonen er basert på en undersøkelse gjennomført av Pew Research Centre.
Foto: Wikimedia Commons
En fersk undersøkelse viser at amerikanske muslimer er velstående, patriotiske og avviser alle former for terrorisme og ekstremisme.
Nylig har Pew Research Center utgitt en undersøkelse, hvor et representativt utvalg av amerikanske muslimer svarte om spørsmål om alt fra tro til utdanning og livskvalitet. Intervjuene ble gjennomført på engelsk, farsi, arabisk og urdu blant 1033 amerikanske muslimer, skriver nettstedet israelhayom.com. 

45 prosent sier de har en bra eller meget bra økonomisk situasjon. Blant landsgjennomsnittet av amerikanere sier 38 prosent det samme. Tallene viser også at 26 prosent av amerikanske muslimer er college-utdannet.

Terroravvisning og tommelen opp for Obama

Et flertall av muslimene i USA uttrykker også sterk bekymring for at islamisme og ekstremister skal få økt innflytelse. 81 prosent av amerikanske muslimer sier selvmordsbombing for å forsvare islam aldri er berettiget. 

Også selv om USA fører krig i muslimske land som Irak, Afghanistan, Pakistan, Libya og Somalia så mener 76 prosent av USAs muslimer at president Obama gjør en god jobb. 

Gir riktig bilde

Salam Al-Marayati, formann i Los Angeles-baserte Muslim Public Affairs Council, sier undersøkelsen gir et nøyaktig refleksjon av det muslimske USA. 
– Flesteparten av mine trosfeller er i stand til å gli inn i det amerikanske samfunnet uten å forlate sin tro og sine røtter. Vi ser Amerika som vårt hjem, sier han til Los Angeles Times.