Lei av dopselgerne

Havner i rusmiljøene: Ifølge en oversikt fra UDI har 600 mindreårige forsvunnet fra asylmottak de siste årene. Miljøarbeidere er frustrerte fordi de mener samfunnet ikke vil hjelpe til.
Foto: Daniel Marenco
Beboere på Grønland og nedre Grünerløkka har fortvilt over det åpenlyse narkotikasalget i nærmiljøet sitt. Nå trapper politiet opp kampen mot dopselgerne.
0Shares

Området rundt Grønland og nedre del av Grünerløkka har lenge vært et belastet område for kjøp og salg av hasj. På grunn av gravearbeid ved Akerselva, har mange selgere trukket opp fra veien langs elva og inn i boligområdene rundt, ifølge NRK Østlandssendingen.

Tirsdag kveld tok aksjonister på seg gule vester, og gikk ut i gatene for å snakke med folk om problemet. Ett av budskapene var ”Ikke kjøp dopet ditt her!”.

– Vi aksjonerer først og fremst for å markere vår misnøye med politi og bydelen. Vi føler at de ikke gjør nok med problemet med narkotikasalg i vårt nærmiljø, sier Birgitte Johansen, som er leder for aksjonen.

Seks personer pågrepet

Stasjonssjef ved Grønland politistasjon Kåre Stølen kunne overfor NRK fortelle at man i går hadde en aksjon, som endte med at seks personer ble pågrepet.

– Forrige tirsdag var vi også der og pågrep fire personer, og tre av dem er allerede på vei ut av Norge. Alle disse ti er asylsøkere.

Vil bare flytte på seg

Etter 1. juli har politiet blitt lovet 40 nye stillinger, som vil ha særlig fokus på dopmiljøene. Johansen tror ikke politiet kommer til å opprettholde presset over lang nok tid.

– Jeg frykter er at de bare flytter seg til et annet område, og at det ikke blir en varig løsning for problemet i byen vår, sier hun til NRK Østlandssendingen.