Stenger ambassaden i Skopje

Sjekker ut: 1. juli stenger Norges ambassade i Makedonias hovedstad Skopje. Ambassaden i Beograd overtar det konsulære ansvaret.
Foto: Claudio Castello
Fra og med i dag stenges den norske ambassaden i Makedonia, som følge av Utenriksdepartementets og regjeringens omstruktureringsplaner.
0Shares

Nordmenn bosatt i Makedonias hovedstad må da enten reise hele veien til Beograd i Serbia, eller ta kontakt elektronisk, ettersom denne overtar alle konsulære oppdrag.

Norges ambassade i Serbia vil også overta ansvaret for finansiering av lokale prosjekter i Makedonia, ifølge ambassadens hjemmeside, norveska.org.rs.

Nye muligheter i utenrikstjenesten

I en uttalelse fra utenriksminister Jonas Gahr Støre fremhever han at ny teknologi og nye arbeidsformer gir nye muligheter for å utføre oppgavene til utenrikstjenesten.

– Vi ser på det som viktig å fortsette arbeidet med å få mer ut av de ressursene vi har til rådighet. Sammen med våre nordiske naboer vil vi søke å fremme et tettere samarbeid mellom våre utenriksstasjoner i utlandet som ledd i denne nystruktureringen, uttalte Støre til regjeringen.no