UNHCR: Økt flyktningstrøm fra Syria

Misnøye: Det syriske folket lever under jernhånden til Assad-regiment
Foto: Pressebilde
Antall syriske flyktninger som er hjulpet av FNs høykommissær for flyktninger i Irak, Jordan, Libanon og Tyrkia, er tredoblet siden april.

– Totalt er det registrert 112.000 flyktninger i de tre landene, hvorav tre firedeler er kvinner og barn, skriver UNHCR i en pressemelding.

Tallene forventes likevel å være høyere siden mange først melder seg når man slipper opp for midler å leve av. I flere uker er det registrert i gjennomsnitt 300 nye flyktninger fra Syria i Libanon ukentlig, melder NTB.

Infrastrukturmangel

Samtidig merker lokalsamfunnene der flyktningene befinner seg, at byrdene begynner å bli tunge på grunn av manglende infrastruktur, særlig når det gjelder vann, boliger, skolekapasitet og helsetjenester.

Tidligere i måneden måtte blant annet libanesiske myndigheter stoppe all medisinsk hjelp til flyktende syrere. Bakgrunnen er at myndighetene mente flere syrere reiser inn i landet og påtar seg falsk flyktningestatus for å få gratis behandling.

– Vi stopper all behandling inntil Higher Relief Council (jour. anm: rådet som siden slutten av borgerkrigen i 1996 har administrert Libanons økonomiske, menneskelige og infrastrukturelle gjenoppbygging) har fått omorganisert hjelpearbeidet, påpeker Libanons statsminister Najib Mikati i et intervju med nyhetsbyrået AFP.