Introduserer hijab-tilpasset politiuniform

Illustrasjonsfoto.
Foto: MVSLIM
Politiet i New Zealand har laget nye uniformer med hijab til kvinnelige muslimske betjenter.

Den første betjentene som brukte den nye uniformen var 30 år gamle Zeena Ali. Sammen med politi-ledersen designet hun hodeplagget så det skulle bli både funksjonelt som uniform, og respektere islam, skriver mothership.

Ali, som skal ha vervet seg til politiet etter terrorangrepene i Christchurch, mener man trenger flere muslimske kvinner i politiet for å støtte andre i tilfeller der muslimer er ofre.

Hun forklarte til NS Herald at mange muslimske kvinner ikke tør å snakke med politiet, og at mange mest sannsynlig ville lukket døren hvis en mann kom for å snakke med dem. Hvis det hadde vært en annen kvinne med mangfoldsbakgrunn på døra, kunne de bidratt til å redusere kriminalitet.

Hijab for mangfold

Ali er stot av å bære hijaben, og sier det føler flott å kunne vise hijaben som en del av hennes uniform i New Zealand Politi.

Hun tror at den vil motivere flere muslimske kvinner til å bli politi.

På New Zealand Politis nettside står det at de ser verdien av ulike perspektiver og erfaringer for å gjøre politiet mer kompetente. De skriver at mangfold er essensielt for å dekke alle landets miljøers behov.