Hevdes å ha rømt til Norge

Nye sikkerhetsregler i UD har ført til at flere ansatte som innledet kjærlighetsforhold til personer fra land som Norge ikke har sikkerhetssamarbeid med har ført til lavere sikkerhetsklarering.
Foto: Greggery Peccary
Utenriksdepartementet kan imidlertid ikke bekrefte opplysningen om at blasfemisiktede Rimsha Masih har rømt til Norge.
0Shares

Rao Abdur Rahim, aktor i saken mot den 14 år gamle kristne pakistanske jenta som er anklaget for blasfemi, hevder at jenta har rømt til Norge. Nå krever han at den utviklingshemmede jenta, Rimsha Masih, skal møte for retten 1. oktober, da aktoratet er blitt bedt om å legge fram en ny tiltale etter avsløringene de siste ukene, melder NTB.

Rimsha og hennes familie, som har levd i frykt for sine liv siden anklagene ble frembrakt, ble flyttet til et ukjent sted da hun ble satt fri mot kausjon 8. september. 

Jentas advokat, Tahir Naveed Chaudhry, sier at 14-åringen fortsatt befinner seg i Pakistan. Han vil imidlertid ikke oppgi hvor, av hensyn til jentas sikkerhet.

Kjenner ikke til saken

Foreløpig er det ikke kjent om jenta har en tilknytning til Norge. Utenriksdepartementet (UD) kjenner ikke til hvorvidt det stemmer at jenta har kommet seg hit til landet etter at hun ble sluppet fri fra varetekt.

– Vi er ikke blitt gjort kjent med dette, sier kommunikasjonsrådgiver Svein Michelsen i Utenriksdepartementet til NTB.

Utlendingsdirektoratet vil heller ikke kommentere saken på individuelt grunnlag.