Innvandringskritisk side anklages for videomisbruk

Skjermdump fra saken, der videoen nå er fjernet, "midlertidig" ifølge nettstedet selv.
Foto: Skjermdump
Den innvandringskritiske nettsiden avpixlat.info, av enkelte knyttet til Sverigedemokratene, er i hardt vær etter at de publiserte bilder av et beruset voldsoffer.
0Shares

Avpixlat er etterfølgeren til nettsiden Politiskt Inkorrekt. Begge sidene har gjort seg bemerket med sterkt innvandringskritisk retorikk og hyppig støtte til Sverigedemokratene.

Men støtten fra Avpixlat til SD hindrer ikke partiets presseansvarlige Martin Kinnunen i å reagere kraftig på Avpixlats siste stunt. Siden la nemlig nylig ut en video som viser en ung, beruset kvinne som fornedres seksuelt av flere menn.

På Twitter skrev Kinnunen:

– Spør man meg er APs publisering av “voldektsvideoen” et fullstendig etiskt haveri.

Men selv om SD nå kritiserer Avpixlat, har partiet tidligere støttet siden. Partileder Jimmie Åkesson sa i et intervju i Sydsvenskan at Avpixlat hører til den sunne delen av den Sverigedemokratiske nettbevegelsen.

– Ja. Mange av våre velgere mener at man uttrykker sannheter der som andre medier ikke gjør, og det synes jeg er veldig bra, sa Åkesson til avisen.

Kobling
Avpixlat er også blitt knyttet til SD på andre måter. SD-politiker Kent Ekeroth har en bankkonto som administreres av nettstedet, men benekter at han er direkte involvert i sidens aktiviteter. Likevel viser avsløringer i Aftonbladet at det er sterke bånd mellom Ekeroth og Avpixlat, som ifølge avisen har så mye som 250.000 unike besøkende i måneden. Hvem som egentlig står bak innholdet på siden, er imidlertid uklart. Redaksjonen er nemlig anonym. På YouTube finner man videoer, som etter alt å dømme er produsert av nettstedet, med propagandistisk innhold rettet mot svenske politikere og debattanter.

Kent Ekeroth selv har også vært i trøbbel i det siste. Nylig måtte den justispolitiske talsmannen ta en pause fra politikken etter at det ble avslørt at han var involvert i en diskusjon som utartet til rasisme på byen i Stockholm i 2010. Episoden førte også til at Riksdagsrepresentant for SD, Erik Almqvist, trakk seg fra alle verv.