Historisk Miss Israel-kåring

 
Foto: Skjermdump/YouTube/JewishNewsOne
For første gang er en kvinne av jødisk-etiopisk avstamning kåret til skjønnhetsdronning i Israel, melder NTB.
0Shares

21 år gamle og 1,82 meter høye Yityish Titi Aynaw (bildet) gråt sine modige tårer da hun onsdag kveld ble kåret til Miss Israel.

– Nå er det virkelig på tide at det kåres en etiopisk skjønnhetsmodell. Det er nok av mørkhudede modeller i Israel, uttalte Aynaw til ynetnews.com.

Aynaw innvandret til Israel sammen med sin bror da hun var tolv år gammel. Etter å ha avtjent den obligatoriske verneplikten, som i Israel gjelder for begge kjønn, startet hun sin egen motebutikk.

– Israelere i alle farger
I Israel bor det 125.000 jøder som stammer fra Etiopia, hvorav de fleste kom i to store bølger i 1984 og 1991. Etiopiske jøder har i mange år klaget over diskrimineringen de blir utsatt for i Israel.

Under kåringen kom Aynaw med et sterkt og følelsesladet budskap til dommerpanelet, som fikk publikummet i Haifa Congress Centre til å reagere med stående applaus.

– Jeg er her for å vise at det er også finnes gode ting i mitt nærmiljø som ikke vises frem i mediene. Jeg ser det helt klart som en oppgave å representere Israels forskjellige farger, uttalte hun til dommerne ifølge ynetnews.com.