Landslagssjef sammenlignet med Hitler

 
Foto: Skjermdump/prosport.ro
To sportsjournalister ble fratatt akkrediteringen til VM-kvalifiseringskampen mellom Nederland og Romania etter en sjikanøs overskrift om den nederlandske landslagstreneren som ble oppfattet som rasistisk.
0Shares

“Egosentrisk, arrogant og hard”. Slik ble Nederlands landslagssjef Louis Van Gaal beskrevet i en artikkel skrevet av den populære rumenske sportsavisen Pro Sport, i forkant av den første VM-kvalifiseringskampen mellom begge landene. Kampen ble spilt i oktober i fjor, med 4-1 seier til nederlenderne.

Under overskriften “Van Hitler” (se bildefaksimile) ble Van Gaal som person, og hans velkjente strenge trenerstil sammenlignet med nazismen og den tyske diktatoren Adolf Hitler (1889-1945). 

Hitler, hans ideologi, og medsammensvorne var under annen verdenskrig ansvarlig for folkemord mot flere millioner jøder og andre folkeslag, samt krigsforbrytelser og okkupasjon.

Førte til raseri
Ifølge den nederlandske avisen De Telegraaf skal artikkelen ha ført til raseri i det nederlandske fotballforbundet (KNVB). Foran returkampen i går bestemte man seg for å ta affære omgående, og journalistene som skrev saken ble erklært som uønskede.

– Vi ser dette som å gå langt over streken. Begge journalister er blitt underrettet om at de ikke er velkomne på Amsterdam Arena for å dekke returkampen, uttalte en talsmann i forbundet til avisen De Telegraaf.

Van Gaal selv har forlangt at FIFA og det europeiske fotballforbundet UEFA gransker episoden for eventuell rasistisk trakassering fra Pro Sports side. Hans ellever tok også en komfortabel 4-0 seier på Amsterdam Arena.