Nytt lovforslag forbyr homofili i Gambia

 
Foto: IISD/Earth Negotiations Bulletin
Gambiske myndigheter har planer om et lovforslag som vil ytterligere stramme inn landets anti-homofililover ved å offisielt forby homofil legning og rettighetsorganisasjoner for seksuelle minoriteter.
0Shares

Gambias president Yahya Jammeh (bildet), som ved gjentatte ganger selv har kalt homofile personer for “skadedyr” og ment homofil legning er “en trussel mot menneskets eksistens”, vil trolig støtte lovforslaget.

Talsmann for presidenten, Momoudou Sabally, sier lovforslaget er en del av  regjeringens planer om en målrettet kampanje overfor de som “fremmer narkotikamisbruk, homofili og andre forbrytelser”.

– Gambia vil ikke importere vestlig kultur inn i landet i bytte mot bistand, sier Sabally ifølge nettstedet pinknews.co.uk.

Jammehs standpunkt og det offisielle Gambias politikk overfor seksuelle minoriteter har til tider vakt sterke internasjonale reaksjoner

Homoseksuelle handlinger har vært ulovlig i landet siden 1965, da landet vedtok en lov som dømte menn som hadde sex med hverandre med 14 års fengsel. Ytterligere innstramninger har skjedd siden dengang, hvor blant annet kvinner som har sex med kvinner ble inkludert i loven i 2005.