Fikk røffere politihåndtering med “muslimsk” klesstil

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Ta en titt på denne politimannen. Guttene, som her håndteres røft i videoen, har i en videoeksperiment valgt å ha på seg "muslimske klær".
0Shares

Når de samme guttene hadde på seg et mer “vestlig” antrekk, var oppførselen fra politimannens side ganske så annerledes. Nå skaper videosnutten både sinne og kontrovers, skriver mirror.co.uk.

Videoen var opprinnelig en idé av YouTube-personligheten Adam Saleh og vennen Sheikh Akbar. I den tre minutter lange videoen, med tittelen Messed Up & Cruel går Saleh og Akbar i vestlige klær og krangler høytlytt med typisk amerikansk-engelsk aksent. En politimann står like ved, og registrerer at “krangelen” på et tidspunkt blir fysisk. Til tross for guttenes ganske utagerende oppførsel gjør politimannen ingenting.

Taktskifte
Vennene gjentar 20 minutter senere samme rutine, men da ikledd tradisjonelle plagg, og da endrer politimmannen oppførselen sin radikalt. Han spør strengt om hva de krangler om og hvorfor de går kledd i slike klær. 

Adam og Sheikh forsøker å fortelle politimannen at det er ingenting som skjer og prøver å gå vekk, før politimannen krever at begge blir igjen. Sheikh blir presset opp mot veggen og så gjennomsøkt før Adam tar av seg hodeplagget og forteller offiseren: “jeg er samme fyr som du så for 20 minutter siden. Vi traff hverandre, og du gjorde ingenting”.

I et innlegg på sin Twitter-konto forteller Adam Saleh at opplevelsen ikke bare gjelder for han.

– Slikt skjer også med muslimske kvinner iført hijab og folk med ikke-hvit hudfarge ellers. Vi står alle i samme fare for å bli rammet av raseprofilering.