– 3000 ekstreme islamister må overvåkes

 
Foto: Solfé Communications/Philippe Grangeaud
Frankrikes statsminister Manuel Valls (bildet) sier at det er nesten 3000 ekstreme islamister i Frankrike som må holdes under overvåkning.

Under dagens pressekonferanse la han frem nye sikkerhetstiltak. Valls sa at det var nesten 3000 personer som var tilknyttet «terrorist-nettverk» som myndighetene måtte holde under overvåkning.

Blant de 3000 som franske myndigheter vil overvåke er nesten 1300 personer som har tilknytning til nettverk i Syria og Irak. Det er en økning på 130 prosent i løpet av de siste året, skriver Le Parisien.

Under pressekonferansen sa Valls at franske myndigheter fortsatt vurderer terrorfaren som “svært høy”.

– Vi vil i løpet av de neste tre årene vil bli ansatt 2680 personer for å kjempe mot ekstreme islamister. Han sa også at regjeringen planla å bevilge 400 millioner euro – over 3,5 milliarder norske kroner – til arbeidet mot islamistisk terror, sa Valls ifølge NRK.

Skal kunne isolere islamister
Tiltakene som ble lagt frem i dag kommer i tillegg til andre tiltak for å bekjempe ekstreme islamister som den franske regjeringen la frem i forrige uke.

Blant annet har franske myndigheter åpnet for å sette allerede fengslede islamister i isolat, for å unngå at de påvirker eller blir påvirket av andre fanger.