Donald Trump omfavnet av Ku Klux Klan

Lederen i Ku Klux Klan mener at Donald Trump er den beste republikanske kandidaten
Foto: Wikimedia Commons. Illustrasjonsbilde.
Lederen i Ku Klux Klan, David Duke, erklærer sin støtte til Donald Trump. Presidentkandidaten på sin side er usikker på om han skal takke for støtten.

Med klar hentydning til Trumps syn og uttalelser om innvandring, mener Duke at han går rettvis til angrep for å stoppe innvandringen.

– Trump sier det ingen andre republikanere har sagt, og det som få konservative sier. Og han snakker ikke kun om ulovlig innvandring, men lovlig innvandring, forteller Duke i sitt radioprogram.

Duke har tidligere vært usikker på om han ville støtte Trump på grunn av hans «nære bånd til jødene i USA», men nå mener han at Trump er den beste av de kandidatene som stiller til valg.

Usikker på KKK
Da CNN spurte Trump hva han mener om støtten fra Duke, svarer Trump at han ikke kjent med Duke og at han ikke har så mye kunnskap om rasistiske grupper.

– Jeg må se på den aktuelle gruppa, jeg vet ikke hvilken gruppe du snakker om. Du får meg ikke til å ta avstand fra ei gruppe jeg ikke vet noe om. Jeg må se hva det er snakk om først, forklarte Trump.

Han legger også til at han ikke har møtt David Duke.

– For å være ærlig kjenner jeg ikke David Duke. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har møtt ham. Jeg tror ikke at jeg har møtt ham. Og jeg vet ingenting om ham.

Trump har med andre ord ikke offisielt tatt avstand fra Ku Klux Klan og David Duke.